Zeytinburnu’nda İbadethaneler ‘Gül’ Kokuyor
20120724

Zeytinburnu’nda İbadethaneler ‘Gül’ Kokuyor

Zeytinburnu’nda, gül suyu ile yıkanan ve temizlenen ibadethaneler misler gibi kokuyor…

İlçede bulunan 100’e yakın cami ve mescidi, 20 Haziran’da başlayan çalışmalarla Ramazan ayına hazırlayan Zeytinburnu Belediyesi, temizlik faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.
Her hafta rutin olarak temizlenen ibadethaneler, Ramazan ayı dolayısıyla toplam 12 kişiden oluşan 3 ekip ile her gün süpürülerek, gül suyu ile yıkanıyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, cami ve mescitleri deterjanlarla yıkarken, tavanlarında oluşan örümcek ağları da temizleniyor. İlçedeki 33 büyük cami 3 günde bir temizlenip gülsuyu ile yıkanırken, diğer camilerin de rutin temizliklerine devam ediliyor. Temizlik İşleri Müdürü Birol Yılmaz, ilçede bulunan mabetleri dezenfekte ederek Ramazan’a hazır hale getirdiklerini belirterek, “Haziran ayında başlayan çalışmalarımız Ramazan ayı içinde de devam edecek. Vatandaşlarımız bu ayı mis gibi kokan camilerde geçirecek” diye konuştu.