Zeytinburnu Belediyesi’nden Çevreci Bir Proje Daha
05Mayıs2010

Zeytinburnu Belediyesi’nden Çevreci Bir Proje Daha

Zeytinburnu Belediyesi, öğrencilerde çevre ve atık bilincini oluşturmak, öğrencilerin kabiliyetleri doğrultusunda fikirlerini ön plana çıkartarak, tasarım gücünü kullanıp geri dönüştürülebilecek malzemelere odaklanmasını sağlamak amacıyla; ilçedeki tüm ilköğretim okullarına yönelik olarak ‘Atıklar ve Geri Kazanım’ konulu “Maket ve Resim Yarışması” düzenledi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, çevreye en duyarlı belediyelerin başında Zeytinburnu’nun geldiği belirterek, “Geri dönüşümü olan atıkların işlenmesi ile çalışmalara 2007’de başladık. Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geri dönüşüm uygulaması ile her ay yaklaşık 500 ton katı atık ile 6 ton atık yağı ekonomiye kazandırıyor. Geri dönüşümü olan atıkları şimdilik işyerleri ve kamu binalarından topluyorduk. Önümüzdeki günlerde artık evlerden de toplanmaya başlanacak. Çevre bilincini arttırmak için kurulan buz pistleri projemiz de büyük ilgi gördü. Şimdi bu yarışma ile bu bilinci daha da arttırmak istiyoruz’ dedi.
“Zeytinburnu Belediyesi Çevre Ödülleri Yarışması” adı altında düzenlenecek etkinlikte; maket yapımı kategorisinde kullanılacak malzemelerin geri dönüştürülebilir nitelikte olması, resim yarışması için başvuracak öğrencilerin de resimlerinin 35X50 cm. boyutunda veya fon kağıdına kalem, kuru boya, sulu boya veya pastel boya kullanarak yapılması şartı aranacak.
Maket kategorisinde her okulun en fazla 2 kontenjanı olacak ve ödüllendirme okula yapılacak. Resim kategorisi için her okula en fazla 4 kontenjan ayrılacak, ödül ise öğrencilere verilecektir.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından birer öğrencinin, okullara danışman olarak görevlendirileceği Resim ve Maket Yapma Yarışması’nda, ilk değerlendirmeler, okul müdürleri başkanlığında konu ile ilgili danışman ve öğretmenler tarafından yapılacaktır.
Okullarda yapılan ön elemede seçilen eserler; Yarışma Başvuru Formları doldurulmuş olarak en geç 21 Mayıs 2010 tarihine kadar, Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezine teslim edilecektir.
Yarışma sonuçları, 28 Mayıs tarihinde www.zeytinburnu.bel.tr adresinde açıklanacak, dereceye girenlerin ödülleri de 7 Haziran Dünya Çevre Haftası kutlamalarında verilecek.

Diğer Haberler