Zeytinburnu Belediyesi acılı günlerinde de Zeytinburnuluların hizmetinde
29Temmuz2009

Zeytinburnu Belediyesi acılı günlerinde de Zeytinburnuluların hizmetinde

‘Doğumdan ölüme kadar hizmet’ ilkesiyle hareket eden ve mutlu günlerde olduğu gibi acı gününde de vatandaşın yanında olan Zeytinburnu Belediyesi, cenaze hizmetlerine yeni bir boyut kazandırdı.
En acılı günlerinde vatandaşları bürokratik işlemlerle uğraşmak durumunda bırakmamak için yeni bir uygulama başlatan Zeytinburnu Belediyesi, oluşturduğu ekiplerle bir telefon üzerine, Ölüm Raporu, Defin Ruhsatı, cenaze evine yemek ve araç tahsisi ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir. Bunun için cenazesi olan vatandaşların, 413 11 11 numaralı telefonu aramaları yeterli olacak.
Zeytinburnu Belediyesi’nin 413 11 11 numaralı telefonundan (4)’ü tuşlayarak yapılacak cenaze bildirimi üzerine, belediyenin aracı cenazenin bulunduğu eve gidiyor ve doktor muayenesi gerçekleştirilerek cenaze sahiplerinin belediyeye gelmesi gerekmeden gömme izin belgesi düzenleniyor. İstenirse de cenaze evine yemek ve araç tahsisi ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.
Böylelikle Zeytinburnulu vatandaşlar en acılı günlerinde, bir telefon üzerine adrese ulaşan mobil ekiplerin yardımıyla, evlerinden bile çıkmadan cenaze işlemlerini ücretsiz yaptırabiliyorlar.