Zeytinburnu Arama Kurtarma Ekibi (ZAK) Tekirdağ’da Deprem Tatbikatına Katıldı
20Aralık2021

Zeytinburnu Arama Kurtarma Ekibi (ZAK) Tekirdağ’da Deprem Tatbikatına Katıldı

‘Zeytinburnu Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri’ (ZAK) Tekirdağ’da düzenlenen deprem tatbikatına katıldı. Tam zamanlı olarak uygulanan tatbikatta, ‘Zeytinburnu Belediyesi Mobil Mutfak Tırı’ 5 personel ile gün boyunca tüm ekiplerin yemek ihtiyacını karşıladı.

17 Aralık Cuma günü saat 14.00’de Merkez üssü Şarköy olan 6.5 büyüklüğündeki deprem haberinin alınması üzerine; İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından akredite edilen 14 Sivil Toplum Kuruluşu ile deprem tatbikatı gerçekleştirildi. 

Tekirdağ Eski Balık Hali’nin konuşlanma alanı olarak kullanıldığı Arama ve Kurtarma Tatbikatı’nda ‘Zeytinburnu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi de yer aldı.

AFAD Başkanlığı’nın depreme müdahale “Seviye 3” olarak ulusal ekiplere müdahale çağrısında bulunduğu tatbikata, Zeytinburnu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ZAK) 3 araç 14 personel ile katılım sağladı.

7/24 tam zamanlı olarak uygulanan tatbikatta ayrıca ‘Zeytinburnu Belediyesi Mobil Mutfak Tırı’ 5 personel ile gün boyunca tüm ekiplerin yemek ihtiyacını da karşıladı.

Diğer Haberler