Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu
18Aralık2021

Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bu yıl sekizincisi düzenlenen ‘Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen sergi açılışı ve ödül törenine Türkiye’den ve dünyadan birçok sanatçı katıldı. Sergi açılışını gerçekleştiren Başkan Arısoy, “Geleneksel Sanatlar konusunda dünya çapında bir yarışma düzenliyoruz. Yurtdışından 83 eser başvuruda bulundu. Geleneksel Sanatlar ancak yeniden üretilirse, yaşarsa anlam kazanır.” dedi.

‘Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’nın ödül töreni ve sergi açılışı Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Prof. Dr. Süleyman Berk, seçici kurul üyeleri, yarışmaya katılım sağlayan  yarışmacılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Hüsn-i Hat, tezhip, minyatür ve çini alanlarında oluşturulan eserlerin sergi açılışını ev sahibi Başkan Ömer Arısoy gerçekleştirdi. Arısoy, sergideki eserlere dair tüm detayları  Hat Kategorisi Seçici Kurul Üyesi Hattat Süleyman Berk’ten dinledi.

Birincinin 20 bin, ikincinin 15 bin, üçüncünün 10 bin, teşvik ödülünün ise 7.500 TL olduğu yarışmaya Türkiye’den ve dünyadan 203 sanatçı başvuruda bulundu.

ARISOY, “DÜNYA ÇAPINDA BİR YARIŞMA DÜZENLİYORUZ”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yaptığı konuşmada Geleneksel Sanatlar’ın yaşatılması gerektiğinin önemine değindi. Arısoy, “Geleneksel Sanatlar ancak yeniden üretilirse, yaşarsa anlam kazanır. Zeytinburnu Belediyesi olarak; Geleneksel Sanatlar’ın yeniden yorumlanmasına bir katkı sunmak üzere bu yarışmayı düzenliyoruz. Yurtdışından ve yurtiçinden çok sayıda eser geldi. Jüri, birbirinden kıymetli ve güzel eserler arasından zorlu bir seçim yaptı. 200’ü aşkın eser bu yıl yarışmaya katıldı. Yurtdışından 83 eser başvuruda bulundu. Bazı ödül alanların da yurtdışından katılan yarışmacılar olduğunu biliyoruz. Geleneksel Sanatlar konusunda dünya çapında bir yarışma düzenliyoruz. Elbette bu payeye erişmesinde hem jürinin hem de istikrarlı bir biçimde bunu sürdürüyor olmamızın çok büyük bir payı var. Emeği geçen değerli hocalarımıza, yarışmaya katılan değerli sanatkârlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

DERECEYE GİREN YARIŞMACILAR

Prof. Dr. Süleyman Berk, Doç. Dr. Savaş Çevik, Cevat Huran, Davud Bektaş, Ali Toy, Tahsin Kurt ve Fuat Başar’ın jüri üyeliğini yaptığı hüsn-i hat branşının sülüs-nesih kıt’a, celî sülüs, celî talik dallarının kazananları ise şu şekilde: Abdulrahman Hasan Ebrahim Al-Saeedi ‘Hüsn-i Hat Sülüs-Nesih Kıt’a’, Hany Fawzy Shaaban Mohamed El Tawel ‘Hüsn-i Hat Celî Sülüs’, Yılmaz Turan ‘Hüsn-i Hat Celî Talik’, Kadir Ertürk ‘Çini’, Emine Solak ‘Tezhip’, Meliha Ayla Sayitoğlu ise ‘Minyatür’ dalında birinci oldu.

203 eser arasından seçilen 30 esere ödülleri; Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve jüri üyeleri tarafından takdîm edildi. Bu eserlerle birlikte, sergilenmeye değer kategorisinde olan 11 eser de sergide yer aldı. 

Dereceye giren eserler ayrıca Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayınlanan bir katalog ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

24 Aralık’a kadar açık olacak sergiyi; Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 10.00 – 22.00 saatleri arasında tüm sanatseverler  ücretsiz olarak ziyaret edebilir. 

 

Diğer Haberler