Dünya Çocuk Hakları Günü’ne Özel Atölye Çalışması
22Kasım2021

Dünya Çocuk Hakları Günü’ne Özel Atölye Çalışması

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla çocuklara özel atölye çalışmaları düzenledi.

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), “Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Miniklerin aileleri ile birlikte katıldığı atölye çalışmalarında, çocuk haklarını odağa alan eğitici ve öğretici faaliyetlere yer verildi.

“ÇOCUĞUM, HAKLARIMLA VARIM”

2007 yılından bu yana yaptığı çalışmalarda çocukları odağa alan AKDEM, çocuk haklarına dikkat çekmek ve konu ile ilgili olarak hem aileyi hem de çocuğu bilgilendirmek amacı ile bir etkinlik düzenledi. “Çocuğum, Haklarımla Varım” sloganına dikkat çeken etkinlik, ebeveynlerin de katıldığı Çocuk Hakları Animasyon Filmi’nin gösterimiyle başladı. Film sonrasında hakları üzerine görüşlerini bildiren çocuklar, ardından gruplar halinde çocuk haklarını anlatan poster çalışması yaptılar.

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

Çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek adına 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ‘Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’ imzalanmış ve o tarihten günümüze kadar 20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ olarak ilan edilmekte. Türkiye, Çocuk Hakları Sözleşmesi de 14 Ekim 1990’da imzalamış ve 27 Ocak 1995’te Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Diğer Haberler